Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.26. 11:11

Lemondanak a járóbeteg-ellátásról?

Tiszavasvári - Az önkormányzatoknak mérlegelniük kell a lakossági érdekeket és az anyagi lehetőségeket.Az állam átvenné, de ha az érintett önkormányzatok vállalják, megtarthatják a járóbeteg-ellátást.

Tiszavasvári - Az önkormányzatoknak mérlegelniük kell a lakossági érdekeket és az anyagi lehetőségeket.Az állam átvenné, de ha az érintett önkormányzatok vállalják, megtarthatják a járóbeteg-ellátást. Menjen vagy maradjon? Milyen szempontokat mérlegelnek és vajon hogyan döntenek majd a válaszút elé állított önkormányzatok? Megyei körképünkben ezekre a kérdésekre kerestünk és kaptunk válaszokat a városvezetőktől.

Tiszavasvári képviselőtestülete február 14-én fogja napirendre tűzni a helyi járóbeteg-ellátás sorskérdését. Az egészségügyi intézmény a polgármesteri hivatal szomszédságában található. A nőgyógyászati, belgyógyászati, szemészet, fül-orr-gége és fizikoterápiás szakellátásnak köszönhetően kevés olyan vizsgálat van, ami miatt a Tiszavasváriban és vonzáskörzetében élő betegeknek a megyeszékhelyre kellene utazniuk.

A legfontosabb szempont

A város régi-új polgármestere, dr. Fülöp Erik szerint bár nem kevés anyagi szerepvállalást kíván az önkormányzattól a járóbeteg-ellátás működtetése, hiba lenne lemondani a meglévő kompetenciákról.

– Küzdeni fogunk érte, mert nem valószínű, hogy az állam jobb gazdának bizonyulna nálunk. Mint látjuk, az átalakításokból, központosításokból eddig nem sok jó sült ki, többnyire karcsúsítás, lefaragás és „ráfaragás” lett a vége.

Félő, hogy romlana az ellátás színvonala, s egy tollvonással rombolnák le azt, amit az évek során vért izzadva felépítettünk. Nekünk az első és legfontosabb szempont a tiszavasvári lakosok érdeke, kérdés, hogy mire futja az erőnkből – mondta a polgármester.

 - KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!