Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsodból

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsodból
Miskolc, Ózd – A megye rendőri szervei 2014. szeptember 15-én kilenc személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság G. Elemér János 57 éves helyi lakossal szemben. A járőrök az eljárás alá vont személyt 2014. szeptember 15-én 14 óra 20 perckor Miskolcon, az Újgyőri főtéren ellenőrzés alá vonták. Az igazoltatott férfi az intézkedés során végig kiabált, a rendőröket obszcén szavakkal illette, amelyet többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó befejezni. A kihívóan közösségellenes, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő személyt a járőrök előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Tiltott prostitúció miatt két nővel a miskolci rendőrök, míg tulajdon elleni szabálysértés miatt egy férfival a miskolci, míg további öt személlyel az Encsi Rendőrkapitányság egyenruhásai hoztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei két elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe.

A említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy esetben az Ózdi Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további öt esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –