Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsodból

Akt.:
Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsodból
Miskolc, Encs, Mezőkövesd, Ózd, Szerencs, Tiszaújváros – A megye rendőri szervei 2014. szeptember 8-án hat személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés elkövetőjét érték tetten, amikor 2014. szeptember 8-án 21 órakor Sajópetri külterületén ellenőrzés alá vontak egy Opel Astra típusú személygépjárművet. A rendőrök az igazoltatás során megállapították, hogy a gépjármű sofőrjét, B. Dávid 24 éves mezőcsáti lakost a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a gépjárművezetéstől 2014. október 2-ig jogerősen eltiltotta. Az egyenruhások a szabálysértőt a rendőrkapitányságra történő előállítást követően őrizetbe vették.

A tiszaújvárosi és a mezőkövesdi egyenruhások egy-egy férfival az ideiglenes távoltartó határozat szabályainak megszegése, a Szerencsi Rendőrkapitányság rendőrei egy fővel járművezetés az eltiltás tartama alatt, míg a tiszaújvárosi járőrök további két személlyel szemben tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az Encsi- és az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei egy-egy elfogatóparancs alapján körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást két esetben a Miskolci Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további négy esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –