Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsodból

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsodból
Miskolc – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2014. június 3-án történt rendőrségi eseményeiből.

Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a 21 éves B. András miskolci lakossal szemben, aki 2014. június 3-án 17 óra 45 perckor Miskolc egyik italboltjában előzetes szóváltást követően egy vascsővel bántalmazott egy helyi lakost, aki könnyű sérülést szenvedett.A helyszínre kiérkező járőrök a garázdát elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították.

Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a 25 éves B. Dezső, a 25 éves B. Dezsőné és a 20 éves D. Fruzsina hernádnémeti lakosokkal szemben, akik 2014. június 3-án 19 óra 30 perckor Hernádnémeti egyik utcájában előzetes szóváltás után két helyi fiatal nőt bántalmaztak, akik könnyű sérüléseket szenvedtek.

A helyszínre kiérkező járőrök a garázdákat elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították.

A megye rendőri szervei 2014. június 3-án öt személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Az ózdi járőrök egy nővel garázdaság, míg a szerencsi, sárospataki, encsi és sátoraljaújhelyi rendőrök szintén egy-egy fővel szemben tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai további egy körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe, aki elfogatóparancs hatálya alatt állt.

A fentieken túlmenően az encsi és ózdi járőrök egy-egy férfivel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további négy esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság-