Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsodból

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsodból
Miskolc – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2014. június 1-jén történt rendőrségi eseményeiből.

Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a 20 éves Sz. Richárd, a 19 éves Sz. Attila és három fiatalkorú társukkal szemben (mindannyian hernádnémeti lakosok), akik 2014. június 1-én 17 óra 45 perckor Hernádnémeti egyik utcájában előzetes szóváltást követően bántalmaztak két fiatal helyi lakost, akik könnyű sérülést szenvedtek.A helyszínre kiérkező járőrök a garázdákat elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították.

Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Edelényi Rendőrkapitányság a 20 éves D. Benjámin, a 23 éves K. Gergő és a 20 éves M. Zsolt színi lakosokkal szemben, akik 2014. június 1-én 19 órakor Szín egyik italboltjában a mellékhelyiség WC kagylóját összetörték, illetve a személyzetet és a vendégeket inzultálták.

A helyszínre kiérkező járőrök a garázdákat elfogták és az Edelényi Rendőrkapitányságra előállították.

A megye rendőri szervei 2014. június 1-én hat személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A miskolci járőrök három fővel tulajdon elleni szabálysértés, a kazincbarcikai rendőrök egy férfivel járművezetés az eltiltás tartama alatt, míg az edelényi és tiszaújvárosi járőrök egy-egy személlyel szemben a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában az encsi és tiszaújvárosi járőrök egy-egy férfivel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további három esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –