Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Miskolc, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2014. június 4-én történt rendőrségi eseményeiből.

Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a 40 éves I. Imre körömi lakossal szemben, aki 2014. június 4-én 9 óra 45 perckor Köröm egyik utcájában előzetes szóváltást követően egy vasvillával többször szúró mozdulatokat tett munkatársai irányába, de nem sérült meg senki.

A helyszínre kiérkező járőrök a garázdát elfogták és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították.

Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Sárospataki Rendőrkapitányság a 43 éves B. Zoltán sárospataki lakossal szemben, aki 2014. június 4-én 16 óra 30 perckor Sárospatak egyik társasházában előzetes szóváltást követően egy késsel többször szúró mozdulatokat tett vitapartnere irányába, de sérülés nem történt.

A helyszínre kiérkező járőrök a garázdát elfogták és a Sárospataki Rendőrkapitányságra előállították.

A megye rendőri szervei 2014. június 4-én három személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A tiszaújvárosi rendőrök egy férfivel a távoltartó határozat szabályainak megszegése, míg a miskolci járőrök két fővel szemben tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai további egy körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe, aki elfogatóparancs hatálya alatt állt.

A fentieken túlmenően a tiszaújvárosi és a sátoraljaújhelyi járőrök egy-egy férfivel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további kilenc esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –