Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Veréssel fenyegette meg szomszédjait - illusztráció
Veréssel fenyegette meg szomszédjait - illusztráció - © Fotó: Getty Images
Edelény, Miskolc, Szerencs, Tomor – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. június 23-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. június 23-án három személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást az Edelényi Rendőrkapitányság Sz. Tibor 21 éves és J. József 57 éves tomori lakosokkal szemben. A rendőrségre érkezett bejelentés szerint a két férfi az utcán veréssel fenyegette meg szomszédjait. A kiérkező járőrök a kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő személyeket előállítottak a rendőrkapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették. A szerencsi rendőrök további egy férfival szemben hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai 2015. június 23-án 16 óra 15 perckor elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették M. András 21 éves helyi lakost, akivel szemben a Miskolci Járásbíróság korábban zsarolás és egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetése miatt adott ki elfogatóparancsot.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában nem történt személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset, anyagi kárral járó ütközés két esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –