Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Encs, Miskolc, Ózd – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. május 20-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. május 20-án hét személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság K. István 48 éves miskolci lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 2015. május 20-án 20 óra 30 perckor egy olyan miskolci lakásban tartózkodott, amelytől korábban a Miskolci Járásbíróság az eljárás alá vont távoltartását rendelte el. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci járőrök további három fővel, míg az ózdi és encsi rendőrök kettő, illetve egy férfival szemben tulajdon elleni szabálysértés (bolti lopás), járművezetés az eltiltás hatálya alatt, továbbá garázdaság szabálysértés elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fentieken túlmenően az encsi egyenruhások egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában nyolc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –