Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Miskolc, Ózd, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. május 18-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. május 18-án négy személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság B. Ferenc 23 éves nemesbikki lakossal szemben. A rendőrök az eljárás alá vont személyt 2015. május 18-án 17 óra 45 perckor érték tetten a Miskolc, Petőfi Sándor utcában, ahol egy robogóval közlekedett annak ellenére, hogy a Miskolci Járásbíróság a járművezetéstől eltiltotta.
A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci és az ózdi járőrök további egy-egy fővel a távoltartó határozat szabályainak megszegése, míg a sátoraljaújhelyi rendőrök egy férfival szemben tulajdon elleni szabálysértés (rongálás) miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai három elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. P. Csaba 50 éves és H. Renáta 26 éves miskolci lakosok ellen a Miskolci Járásbíróság garázdaság, illetve hamis magánokirat felhasználása vétség, míg T. Ervin 42 éves miskolci lakossal szemben a Miskolci Törvényszék közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bocsátott ki elfogatóparancsot.

Az említett ügyeken túl a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság további egy fővel szemben alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további három esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –