Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Encs, Gönc, Miskolc, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. április 9-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. április 9-én öt személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság B. Attiláné 34 éves miskolci lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 2015. április 9-én 15 óra 30 perc körüli időben Miskolcon, a Szabó Károly utcán korábbi sérelme miatt verekedést kezdeményezett egy út mentén parkoló autóban ülő nővel. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci járőrök további egy, míg az encsi és a tiszaújvárosi rendőrök kettő, illetve egy férfival szemben tulajdon elleni szabálysértés (bolti lopás és falopás) elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai három elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. Egy 17 éves bükkaranyosi fiatalember ellen a Miskolci Járásbíróság lopás bűntett, míg M. Zoltán 18 éves gönci lakossal szemben az Encsi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bocsátott ki elfogatóparancsot. P. Barnabás 43 éves miskolci lakost a Miskolci Törvényszék körözte, mivel a férfi a vele szemben korábban jogerősen kiszabott közérdekű munkavégzésnek nem tett eleget, így azt szabadságvesztésre változtatták át.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy halállal és egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további öt esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –