Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Akt.:
Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Miskolc, Ózd, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. április 8-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. április 8-án négy személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság S. Ibolya 48 éves miskolci lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 2015. április 8-án 12 óra körüli időben Miskolcon, a Feszty Árpád utcán kiabált, majd a kiérkező rendőröket is szidalmazta. A kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő nőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci járőrök további egy-egy személlyel tiltott prostitúció, illetve tulajdon elleni szabálysértés (bolti lopás), míg a tiszaújvárosi járőrök egy férfival szemben a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. H. Béla 22 éves forrói lakos ellen a Miskolci Törvényszék bocsátott ki elfogatóparancsot lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A fentieken túlmenően az ózdi és a miskolci egyenruhások egy-egy fővel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további három esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –