Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Mezőkövesd, Miskolc, Ózd – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. március 24-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. március 24-én két személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A miskolci és a mezőkövesdi rendőrök egy-egy fővel szemben garázdaság, illetve a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai két, elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. Zs. Tibor 32 éves miskolci lakos ellen a Miskolci Törvényszék bocsátott ki elfogatóparancsot, mivel a vele szemben korábban kiszabott közérdekű munkavégzésnek nem tett eleget, így azt szabadságvesztésre változtatták át. A második esetben a Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bocsátott ki elfogatóparancsot Sz. Imre, 25 éves miskolci lakos ellen.

A fentieken túlmenően a mezőkövesdi és az ózdi járőrök egy-egy személlyel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további nyolc esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –