Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Bolti tolvaj - illusztráció
Bolti tolvaj - illusztráció
Miskolc, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. március 17-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. március 17-én öt személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság egy 21 éves nővel szemben tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást. I. Alexandra helyi lakos 2015. március 17-én 12 óra 30 percet megelőzően egy belvárosi áruházból egy üveg whiskeyt akart ellopni. A lányt az áruház biztonsági szolgálatának munkatársai a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A tolvajt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci egyenruhások további egy-egy személlyel tulajdon elleni szabálysértés, valamint garázdaság, míg az ideiglenes megelőző távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt egy-egy fővel szemben a tiszaújvárosi és a miskolci rendőrök alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés hét esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –