Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Encs, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Miskolc, Ózd, Sárospatak – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. március 14-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. március 14-én öt személyt vettek szabálysértési őrizetbe.
Magánlaksértés szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Sárospataki Rendőrkapitányság a 42 éves kenézlői Sz. Zsolttal szemben. A rendőrség ügyeletére érkezett bejelentés szerint a férfi 2015. március 14-én délben erősen ittas állapotban bement egy idős házaspár házának körbekerített udvarára és többszöri felszólításuk ellenére sem volt hajlandó onnan távozni. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

Az Encsi Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a 43 éves baktakéki H. Péterrel szemben. A férfi 2015. március 14-én 20 óra körüli időben lakásuk udvarán hozzátartozóival kiabált, megöléssel fenyegetve őket. Cselekményét többszöri felszólításra sem hagyta abba. A bejelentés alapján kiérkező járőrök a kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő személyt előállították, majd őrizetbe vették.

Az ózdi járőrök további egy férfival a távoltartó határozat szabályinak megszegése, míg a kazincbarcikai egyenruhások egy nővel tulajdon elleni szabálysértés (bolti lopás) elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.
Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci- és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai egy-egy elfogatóparancs hatálya alatt álló személyt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe. A körözéseket elrendelő Miskolci Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja a kényszerintézkedés alá vont, T. Károly 44 éves megyaszói, valamint L. János 27 éves tiszavidi lakosokat azért kereste, mert azok a velük szemben jogerősen kiszabott közérdekű munka büntetést nem hajtották végre.
A fentieken túlmenően a kazincbarcikai és a mezőkövesdi járőrök egy-egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további nyolc esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés


hirdet�s