Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Miskolc – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. március 11-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. március 11-én öt személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság T. Csaba 48 éves és N. Dezső 60 éves helyi lakosokkal szemben. Az eljárás alá vont személyeket 2015. március 11-én a délelőtti órákban az egyik miskolci áruházban 44 tábla csokoládé eltulajdonítása közben érték tetten. A szabálysértőket a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci rendőrök további egy fővel járművezetés az eltiltás tartama alatt, míg az edelényi egyenruhások egy férfival szemben garázdaság szabálysértés elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fentieken túlmenően az encsi járőrök két személlyel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, amelynek során Miskolc belterületén egy nem megfelelő követési távolságot tartó kerékpáros belehajtott az előtte haladó gépkocsiba. A kerékpárost a mentőszolgálat munkatársai súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Anyagi kárral járó ütközés további hét esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –