Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Alsózsolca, Kazincbarcika, Miskolc, Ózd, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. március 6-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. március 6-án hat személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A borsodi megyeszékhelyen egy 63 éves tiszaújvárosi férfi a megyei kórház traumatológiai osztályán dolgozó egészségügyi személyzettel, míg egy 43 éves miskolci asszony a helyi közlekedési vállalat jegyellenőreivel szemben tanúsított kihívóan közösségellenes magatartást, mely másokban megbotránkozást és riadalmat keltett. Hernádnémeti külterületén, a Hernád folyó gátjának település felőli oldalán két helyi férfi engedély nélkül tűzifának valót vágott ki a náluk lévő keretes fűrésszel, mikor a polgárőrök bejelentése alapján tetten érték őket a helyszínre érkező rendőrjárőrök.

Az említett ügyekben a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei két-két fővel garázdaság, illetve tulajdon elleni szabálysértés, míg a kazincbarcikai egyenruhások további egy-egy férfival tulajdon elleni szabálysértés (bolti lopás), valamint a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci-, valamint a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai egy-egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe. R. Gábor 23 éves alsózsolcai lakost a Miskolci Járásbíróság lopás vétsége, míg a 21 éves rudabányai B. Dezsőt a Kazincbarcikai Járásbíróság garázdaság bűntette miatt kereste.

A fentieken túlmenően a miskolci és az ózdi járőrök egy-egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további nyolc esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –