Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Elfogták a zaklatót - illusztráció
Elfogták a zaklatót - illusztráció
Edelény, Encs, Mezőkövesd, Miskolc, Ózd, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. március 5-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. március 5-én kilenc személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A miskolci, a mezőkövesdi, a szerencsi, a sátoraljaújhelyi, az ózdi, az edelényi és a tiszaújvárosi rendőrök egy-egy fővel garázdaság, járművezetés az eltiltás tartama alatt, rendzavarás, illetve a távoltartó határozat szabályainak megszegése, míg az encsi járőrök két férfival szemben tulajdon elleni szabálysértés (bolti lopás) elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. V. Viktor 39 éves miskolci lakos ellen a Miskolci Rendőrkapitányság zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bocsátott ki elfogatóparancsot.

A fentieken túlmenően a tiszaújvárosi, a mezőkövesdi és a miskolci járőrök egy-egy személlyel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további két esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság-