Helyi közélet

2012.01.19. 20:03

Szacsvay László lett az idei Pécsi Sándor-díjas

Sárospatak - Sárospatakon A Moziban tartották meg a Kultúra Napi ünnepséget.

Sárospatak - Sárospatakon A Moziban tartották meg a Kultúra Napi ünnepséget.

A sárospataki Kultúra napi ünnepséget idén A Mozi épületében tartották meg. A csütörtöki ünnepségen Szentirmai László főiskolai docens tartott ünnepi beszédet, amelyet követően kiosztották a város díjait.

A Művelődés Háza és Könyvtára által tavaly alapították meg a Pécsi Sándor-díjat, amelyet a színházlátogatók szavazati alapján adnak át az évad legjobbnak ítélt női- és férfi színészének. A sárospataki színházbarátok szavazatai alapján ebben az évben Esztergályos Cecília és Szacsvay László lettek a díjazottak. Esztergályos Cecília színházi elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a sárospataki rendezvényen, míg Szacsvay László Jászai-díjas színművész a helyszínen vette át a díjat Molnár Andrásnétól és Sajószegi Gábortól, A Művelődés Háza és Könyvtára dolgozójától.

A város közművelődéséért alapított Ködöböcz József-díjat ebben az évben a sárospataki Farkas Ferenc Művészeti iskola kapta.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában