Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Akt.:
Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Edelény, Kazincbarcika, Miskolc, Ózd, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2014. december 25-én történt rendőrségi eseményeiből.

Az Edelényi Rendőrkapitányság 2014. december 25-én garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást R. Ernő 41 éves szendrőládi lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 2014. december 25-én 13 óra 20 perckor Szendrőlád egyik utcájában trágár szavakkal illette az egyik ott élő családot. A láthatóan ittas férfi az őt igazoltató rendőröket obszcén szavakkal illette, amelyet többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó befejezni. A kihívóan közösségellenes, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő személyt a járőrök előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Az illetékes rendőrkapitányság a szabálysértési őrizetbe vett személyt gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítja bíróság elé.

A Kazincbarcikai- és az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei egy-egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy esetben az Ózdi-, két esetben a Tiszaújvárosi-, míg további három esetben a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset nem történt, anyagi kárral járó ütközés pedig két esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –