Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Mobiltelefonra vágyott a tolvaj
Mobiltelefonra vágyott a tolvaj - © Fotó: Getty Images
Miskolc, Ózd – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2014. december 22-én történt rendőrségi eseményeiből.

A Miskolci Rendőrkapitányság 2014. december 22-én három személyt vett szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a megyeszékhely rendőrkapitánysága K. László 54 éves helyi lakosokkal szemben. Az eljárás alá vont személy 2014. december 22-én 15 óra 41 perckor Miskolcon az egyik belvárosi műszaki áruházból egy mobiltelefont akart ellopni. A tolvajt a rendőrök kiérkezéséig az üzlet biztonsági szolgálatának munkatársai visszatartották. A férfit a járőrök előállítását követően őrizetbe vették.

Rendzavarás és tiltott prostitúció szabálysértés elkövetése miatt egy-egy fővel szintén a miskolci egyenruhások alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányság a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítja bíróság elé.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy esetben az Ózdi Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további hét esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –