Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Miskolc, Kazincbarcika, Tiszaújváros, Mezőkövesd, Ózd – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2014. december 21-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2014. december 21-én hat személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Z. János 36 éves ongai lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 2014. december 21-én 22 órakor Felsőzsolca egyik Nemzeti Dohányboltjában szidalmazta az eladót, majd különféle tárgyakat felborogatott az üzletben. A láthatóan ittas férfi az őt igazoltató rendőröket obszcén szavakkal illette, amelyet többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó befejezni. A kihívóan közösségellenes, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő személyt a járőrök előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt egy férfival a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei, az ideiglenes távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt egy-egy fővel a tiszaújvárosi és kazincbarcikai rendőrök, míg további két személlyel a mezőkövesdi egyenruhások hoztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.
Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A Miskolci- és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei egy-egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy-egy esetben a Miskolci- és az Ózdi, míg további három esetben a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy halálos kimenetelű, továbbá egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, míg anyagi kárral járó ütközés tíz esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –