Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Edelény, Mezőkövesd, Miskolc, Ózd, Sárospatak, Sátoraljaújhely – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2014. december 3-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2014. december 3-án hét személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A miskolci járőrök négy fővel, a mezőkövesdi és sárospataki rendőrök pedig egy-egy személlyel tulajdon elleni szabálysértés, míg a sátoraljaújhelyi járőrök egy férfival szemben garázdaság elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai három férfit fogtak el, akik közül kettőt a Miskolci Törvényszék körözött lopás vétség, illetve közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg a harmadik személyt a Miskolci Járásbíróság körözte, mivel a részére kiszabott közérdekű munka végrehajtását nem kezdte meg, ezért azt szabadságvesztésre változtatták át.

A fentieken túlmenően az ózdi és edelényi járőrök egy-egy személlyel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset nem történt, anyagi kárral járó ütközés nyolc esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –