Vásárosnamény hírei

2012.05.18. 09:01

Döntés született a LEADER pályázatokról a Felső-Tisza Völgye térségében

A Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület Döntőbizottsága 2012. május 14-ei és 2012. május 17-ei ülésezésén döntött a tavalyi év végén meghirdetett LEADER program pályázataival kapcsolatosan.

A Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület Döntőbizottsága 2012. május 14-ei és 2012. május 17-ei ülésezésén döntött a tavalyi év végén meghirdetett LEADER program pályázataival kapcsolatosan.

A meghirdetett nyolc pályázati jogcímre összesen 63 darab pályázat érkezett be, melyeknek támogatási igénye jócskán meghaladta a rendelkezésre álló 400 mFt-os keretösszeget. A Döntőbizottság 390 mFt támogatási összeget osztott ki a térség pályázói között: helyi termékeket elállító vállalkozások kialakítása és fejlesztése jogcímre 67 mFt támogatási összeget kapott négy pályázó, turisztikai szolgáltatások fejlesztése jogcímre közel 90 mFt támogatási összeg került szétosztásra nyolc pályázó között. A két jogcímmel kapcsolatos döntéseknek köszönhetően közel 160 mFt kerül lekötésre és szétosztásra gazdaságfejlesztésre. Szolgáltatásfejlesztésre 236 mFt támogatási összeg került lekötésre hat jogcím keretében: hagyományos mesterségek képzése jogcímnél egy pályázót, 5 mFt-al támogat a Döntőbizottság, marketing, arculatformálásra 40 mFt támogatást határozott meg a bizottság két pályázó részére. A pályázat során örömmel tapasztaltuk a civilek növekvő aktivitását is, közel 16 mFt támogatási összeg kerül elfogadásra számukra és ezzel hét szervezet valósíthatja meg pályázati elképzelését. Rendezvénysorozatok megvalósítására 77 mFt támogatási összeget ítélt oda négy pályázónak a bizottság, ifjúsági-, helyi hagyományokra épülő önálló rendezvények jogcím setében hét pályázó 19 mFt-os támogatást szerzett. Közel 80 mFt támogatási összeget szabadtéri és rekreációs tevékenységek fejlesztésére ítélt meg a bizottság hét pályázónak.

Az egyesület munkaszervezete eredményesnek tartja a LEADER program második körét, mert a meghirdetett támogatási forrást szinte maximálisan sikerült lekötni és odaítélni a térség pályázóinak, akik nagy érdeklődést és aktivitást mutattak ebben a körben.

A pályázat-feldolgozási munkálatok ezzel nem fejeződtek be a munkaszervezetnél, a napokban megjelent a mikrovállalkozásokat támogató-szabályozó rendelet és a turisztikai fejlesztéseket ösztönző rendelet megjelenése is hamarosan várható.  

Szöllősy László, munkaszervezet vezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!