Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Akt.:
Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Kazincbarcika, Miskolc, Ózd – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. március 13-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. március 13-án öt személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy miskolci nővel szemben. Az eljárás alá vont személyt 2015. március 13-án délután a megyeszékhely egyik áruházából megpróbálta eltulajdonítani a próbafülkében magára vett farmer mellényt és dzsekit, melyekkel fizetés nélkül akart távozni. A tolvajt a dolgozók feltartóztatták, akik a kiérkező rendőröknek elmondták, hogy a dzsekiről szakszerűtlenül eltávolított áruvédelmi eszköz a ruházati terméket is megrongálta, az eladhatatlanná vált. A miskolci járőrök további két-két fővel garázdaság, illetve tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányság a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítja bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci- és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai két-két, míg a tiszaújvárosi egyenruhások további egy elfogatóparancs hatálya alatt álló személyt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe. A körözést elrendelő bírói szervek a kényszerintézkedés alá vont, S. József 57 éves miskolci lakost magánokirat-hamisítás vétsége, a 19 éves hejőpapi R. Pétert lopás bűntette miatt keresték; míg a 48 éves miskolci, G. Mihály, valamint a kazincbarcikai 56 éves K. János és a 20 éves Cs. Attila azért került rendőrkézre, mert a velük szemben jogerősen kiszabott közérdekű munka büntetést nem hajtották végre.

A fentieken túlmenően a miskolci és az ózdi járőrök egy-egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset nem történt, anyagi kárral járó ütközés három esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –