Az ellenzék kivonult a Fővárosi Közgyűlés üléséről

A Fidesz és a KDNP kivonult a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki üléséről miután a napirenddel kapcsolatban politikai vita robbant ki. A közgyűlés először nem vette napirendjére három budai kórház, a Margit, a János és a Budai Gyermekkórház összevonásáról szóló javaslatot. A koalíciós pártok azonban ismét szavaztak a kérdésben, amelyet végül így napirendre tűztek. A két ellenzéki párt ezután döntött úgy, hogy a közgyűlés ülésén nem vesznek részt.

Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője ezután rendkívüli sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy “Demszky Gábor viselkedése még kocsmába sem való.” Tarlós István szerint elfogadhatatlan, hogy a főpolgármester a koalíciós pártok képviselőinek a szavazás közben is szót ad, míg az ellenzéktől azt megvonja. A Fidesz szerint a főpolgármester addig kívánt szavaztatni, amíg neki tetsző döntés nem születik. Hozzátette: Demszky Gábor nemcsak a főváros vezetésére, de a közgyűlés levezetésére is alkalmatlan. Ilyen körülmények között a Fidesz szerint nincs értelme részt venni a munkában.

A KDNP sem látja értelmét a jelenlétnek – ezt Bagdy Gábor frakcióvezető jelentette be, aki hozzátette: a koalíció és a frakció közötti feszültség és veszekedés okozhatja ezt a frusztrációt. A KDNP azonban a későbbiekben – ha meghallgatják őket – részt kíván venni a munkában. Az MDF továbbra is részt vesz a közgyűlés mai munkájában – ezt Hock Zoltán, a párt frakcióvezetője mondta el a Független Hírügynökségnek. A közgyűlés így az MSZP, az SZDSZ és az MDF részvételével folytatja munkáját.