"Az ellenfél tiszteletének hiánya…"

"Az ellenfél tiszteletének hiánya…"
Nyíregyháza – “Mélységesen felháborít és elszomorít, hogy ilyen megtörténhet manapság egy labdarúgó mérkőzés után!”

“A segítségüket kérem. A magyar labdarúgás utóbbi két évtizedében már annyi szomorú eset történt, hogy azt gondoltuk: ennél mélyebbre nem süllyedhetünk. Mivel sokak véleménye szerint szeretett sportágunk visszaesésének egyik legfőbb oka a közegben uralkodó erkölcstelenség, így úgy gondolom, beszélnünk kell a tegnap történtekről.

A NyíregyházaDiósgyőr mérkőzés igazi rangadó, függetlenül a csapatok helyezésétől. Magam úgy vagyok vele, hogy a két tábor szitokáradata a mai futballhoz tartozó szükségtelen rossz, amibe bár beletörődnünk nem szabad, de el kell fogadnunk, hogy ez egy létező jelenség, mind itthon, mind külföldön, fejlettebb futballkultúrával rendelkező országok esetében is. Mivel csak ott történhet hasonló incidens, ahol nagyobb táborok csapnak össze hangerőben, így az ilyen rangadókon az egymást gyalázó rigmusok megszokottak.

Akkor azonban, amikor mérkőzés után a játékosok szidják az ellenfelet minősíthetetlen hangnemben, akkor úgy érzem, fel kell emelnem a szavam.

Sajnos a diósgyőri csapat szombaton ponttal távozott városunkból, majd egy órát emberhátrányban játszva. Igazi csapat benyomását keltették, akik egymást segítették ki a nehéz szituációkban. Éppen ezért érthetetlen a meccs utáni viselkedésünk: a játékosok kezdik el először a gyalázkodó rigmust, amit az őket győztes harcosoknak tekintő szurkolók egyből átvesznek.

Ezek a játékosok szégyent hoztak a labdarúgásra! Ezek a játékosok szégyent hoztak a fair play szabályaira, amire éppen ők hívták fel a figyelmet mintegy két hete a stadionokban a mérkőzések előtt! Ezek a játékosok szégyent hoztak Miskolcra, és bár az őket követő szurkolók ezt nem tudják, szégyent hoztak saját drukkereikre is. És végül de nem utolsó sorban: ezek a játékosok megbuktak, mint emberek!

Mélységesen felháborít és elszomorít, hogy ilyen megtörténhet manapság egy labdarúgó mérkőzés után! Az ellenfél tiszteletének hiánya éppen azt a csodálatos pluszt veszi el a labdarúgástól, a sporttól, amitől több, mint egy egyszerű játék! A sport nevel â013 szól a mondás. De vajon ezek a játékosok milyen példát mutatnak? Lehetnek-e ők példaképek? És végül: képesek-e ők arra, hogy visszacsalogassák a szurkolók ezreit a stadionokba?

Kérem önöket, hogy foglalkozzanak ezzel a sajnálatos eseménnyel, ítéljük el mind többen, hogy többet ez ne fordulhasson elő! Ezt a levelet saját nevemben írom, de úgy gondolom, hogy sok, tisztességes értékrenddel rendelkező társam egyetért velem!”

– Tisztelettel: L. Zs. -