Az elkészült úthálózat a legszebb ajándék Hejőkürtön

Az átadási ünnepségen
Az átadási ünnepségen
Hejőkürt – Régi álma vált valóra a hejőkürtieknek azzal, hogy a település határában megépült autópálya felhajtó ága miatt megnövekedett átmenő forgalomban rendkívül elhasználódott Szent István utat és több mellékutat is felújítottak.

Strezenecki Stella polgármester az útfelújítás támogatásáról szóló jó hírt 2014 decemberében kapta, a kormányhatározat alapján Hejőkürt önkormányzata 100 millió forint támogatást kapott közút építésének jog­címén.

Alig egy év alatt

Az elmúlt hónapok jól szervezett munkatempójának köszönhetően, alig egy év alatt, hónapról hónapra készültek el az utak a faluban, és 2015. december 11-én már ünnepélyes útátadásra gyűltek össze a hejőkürtiek. Az ünnepélyes avatáson Strezenecki Stella polgármester köszöntötte Tállai András államtitkárt, Mikesz Csabát, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj–Zemplén Megyei igazgatóságának vezetőjét, a kivitelezőket és valamennyi megjelentet.

Beszédében hangsúlyozta, hogy a településen lakóknak az elkészült úthálózat a legszebb karácsonyi ajándék, hiszen akár gyalogosan, akár kerékpárral vagy éppen gépkocsival most már biztonságosan közlekedhetnek községükben a Szent István, a Szemere, a Petőfi, a Rákóczi és a Kossuth utcákon.

A polgármester avatóbeszédét követően köszöntőt mondott Tállai András és Mikesz Csaba is, majd a nemzeti színű szalagot átvágva hivatalosan is átadták a felújított hejőkürti úthálózatot.

Az avatás zárásaként a polgármester mindenkinek köszönetet mondott, akik valamilyen formában segítették a beruházást, és megköszönte a hejőkürti lakosoknak a beruházás alatt tanúsított türelmüket. Az ünnepélyes útavatást a Hejőkürti Szivárvány Nyugdíjas Klub egy ide illő nótájával zárták.

ÉM