Az elitben maradás lesz a tét

Nyíregyháza – Nehezebb utat „választotta” a Nyíregyházi KSE: az NB I-es kézilabdacsapat az alapszakaszban kiszorult a legjobb nyolcból, így idegenbeli sikerre lesz szükség a Győr elleni párharcban. A Győr elleni bajnoki mérkőzések tudósításai. [.pdf – 54KB]

A rájátszást nyitányát jelentő (első meccs április 21.), két győzelemig tartó különcsatában a kisalföldi egylet élvezi a pályaelőnyt – a tét pedig nem kevesebb, mint az elitben maradás. Az új évadban nyolc gárda szerepelhet az Extraligában, amely az abszolút élvonalat képviseli, míg az erről a lehetőségről lecsúszó együttesek az – ugyancsak nyolc tagúra tervezett, gyakorlatilag a másodosztályt jelentő – NB I A csoportban mutathatják meg magukat.


Nem lefutott
A hírek szerint nem lefutott
még a versenykiírás: az alapszakaszt az 5-12. helyen
záró egyesületek többsége ugyanis ódzkodik
az Extraliga „mûködtetésétõl”.
Mindenesetre április 21-én (az is megérne egy misét,
miért pont arra a napra írták ki az összejövetelt,
amikor a rájátszás kezdõdik…) közgyûlést
tartanak Budapesten – elképzelhetõ több, változást
javasló hozzászólás a témához…

– Kaptunk egy plusz esélyt, a csapatnak ezzel élni kell – adott hangot reményének Ignéczi Ferenc, az NYKSE társadalmi elnöke.

– Ahhoz, hogy a hosszú menetelést elkerüljük már az első győri mérkőzésen nyerni kell! Egyértelmű, azt gondolom ez mindenki számára világos: az egész bajnoki évad legfontosabb időszaka következik, arról nem beszélve, a párharc kimenetele évekre meghatározza a sportág jövőjét a városban és talán nem túlzás, a megyében is! Sajnálattal vennénk tudomásul, ha Nyíregyházának a következő idényben nem lenne élvonalbeli együttese, különösen annak tudatában, hogy 2009-ben és 2010-ben mennyi rangos nemzetközi kézilabdaesemény lesz a megyeszékhelyen….

– Koncz Tibor –