Az elgázolt biciklista nõvére nem haragszik Bodnár Lászlóra

Az öccsét már nem tudja visszahozni, gyûlölködni nem akar, és azt sem szeretné, hogy hosszú börtönbüntetést kapjon az a fiatal és tehetséges játékos, aki elgázolta testvérét – mondta el a Független Hírügynökség tudósítójának annak a biciklistának a nõvére, akit szombaton gázolt halálra a DVSC- TEVA védõje, Bodnár László.

Az asszony a balesettel kapcsolatban elmondta: testvére fél 8-kor indult el tõle, a barátnõjéhez ment. A férfi mindig viselt láthatósági mellényt és villogó is volt biciklin, ezért nem érti, hogy ezen az egyenes szakaszon, hogyan nem vette észre õt a focista. Hozzátette: Bodnár Lászlóval még nem beszélt, azonban hétfõn a csapatból megkereste valaki, aki felajánlotta, hogy a csapat kifizetné a temetés költségeit.

Mint ismert, a kerékpárost péntek este gázolták halálra Nyírbátorban. A rendõrség a közleményében azt írta, hogy az autós feltehetõen nem a látási- és útviszonyoknak megfelelõ sebességgel vezetett, ezért üthette el az elõtte haladó biciklistát. A biciklin ülõ 34 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A rendõrség tájékoztatása szerint a baleset idején volt rajra láthatósági mellény. Nem sokkal késõbb kiderült, Bodnár László, a DVSC-TEVA és a magyar válogatott játékosa ütötte el a férfit.

Bodnár László nem utazik el Telkibe a svédek és portugálok elleni vb-selejtezõre készülõ magyar válogatott hétfõn kezdõdõ edzõtáborába. A hétvégén halálos közúti balesetet okozó válogatott hátvéd közölte, nem akar a csapat terhére lenni, ezért inkább otthonról szurkol.

A válogatott hátvéd a szövetség honlapjának elmondta, borzasztóan megviselték a történtek, nagyon rossz lelki állapotban van, és semmiképpen sem szeretné, hogy ez hatással legyen a társaira. “Úgy érzem, a legjobb, ha most itthonról, a távolból szurkolok tiszta szívembõl a csapatnak” – mondta Bodnár az mlsz.hu-nak.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke tudomásul vette Bodnár László döntését.Sporthírek