Az Elfsborg sem tudott nyerni

Elfsborg
Elfsborg
Debrecen, Boras – A DVSC-TEVA csapatához hasonlóan, a Loki Bajnokok Ligája ellenfele, az Elfsborgnak is bajnoki kötelezettsége volt az elmúlt hét végén.


A svéd bajnok hazai pályán bizonyíthatott hazája pontvadászatában s a magyar bajnokcsapathoz hasonlóan nem tudott nyerni. Az Elfsborg–Kalmar mérkőzés elején a bajnokság negyedik helyén álló vendégcsapat szerezte meg a vezetést, Rasmus Elm nyolcadik percben szerzett góljával.

Ezt két és fél perc múlva Stefan Ishizaki egalizálta, aki Denni Avdic átadása után lépett ki a védők között és elegáns gólt rúgott. Az első félidő utolsó percében ismét a japán származású középpályás volt eredményes.

Stefan Ishizaki egy középről elvégzett, 18 méteres szabadrúgást lőtt a Kalmar kapujába. A második félidőben büntetőből egyenlíteni tudott a vendégcsapat, a 75. percben Cesar Santin volt eredményes – számolt be a meccsről a Loki honlapja.

A híradások szerint az eredményt reálisnak tartották az edzők, mert az első félidőben a hazai, a második félidőben viszont a vendégcsapat irányította a a játékot.

Az Elfsborg csapatából sérülés miatt továbbra is hiányzott Anders Svensson, Mathias Svennson és Jari Ilola. Nagyon szembetűnő volt a borasi csapat második félidőben nyújtott gyenge teljesítménye, ráadásul a döntetlen következtében a bajnokságban továbbra is az élen áll az Elfsborg, de a vesztett pontok tekintetében már többen is megelőzik.

Siófokon maradtak a pontok

A magyar labdarúgó élvonalbeli bajnokság 3. fordulójának nyitómérkőzésén a DVSC-TEVA az újonc Siófok vendégeként lépett pályára.

Miroslav Beránek, a debreceni bajnokcsapat trénere a gárda összeállításánál szem előtt tartotta, hogy szerdán Bajnokok Ligája visszavágót játszik a Loki Borasban, hiszen a keddi, Elfsborg elleni meccsen játszó labdarúgókat pihentette a Balaton-parti bajnokin. A Siófok ellen kezdő DVSC-ben több futballistának is ez volt a debütálása az NB I-ben, ennek ellenére a három pont megszerzése volt a cél…

Kapcsolódó anyagok:

  • Kemény volt a svéd acél
  • A Valencia lenne az ellenfél
  • Düh és csalódottság a meccs végén