Az élettel össze nem egyeztethető agysérülése volt a kedden elhunyt katonának

Az élettel össze nem egyeztethető agysérülése volt a kedden elhunyt katonának
Az élettel össze nem egyeztethető agysérülése volt Kolozsvári Györgynek, annak az Afganisztánban megsebesült katonának, aki kedden reggel halt meg a Honvédkórházban – mondta Grósz Andor, a kórház megbízott főigazgatója.

A VIII. afgán missziót köszöntő rendezvényen Hende Csaba honvédelmi miniszter azt kérte a katonáktól: “szolgáljanak tovább, a magyar honvédségnek szüksége van rájuk, ugyanis a hadsereget az alkotmányban meghatározott feladataira alkalmassá kell tenni.  Ehhez pedig szükség van minden katonára”.

Hende Csaba az ünnepségen megígérte, hogy életük végéig gondoskodni fognak a katonákról, csaldjaikról és újra megszervezik a tartalékos rendszert. Az elhunyt katona gyermekeit is a miniszteri keretből támogatják – tette hozzá a miniszter

Az augusztusi afganisztáni támadásban elhunyt két katonán, Pappné Ábrahám Juditon és Kolozsvári Györgyön kívül két másik katona, Dani Fruzsina és Szollár Norbert főtörzsörmester is megsebesült. A két katona részt vett a keddi ünnepségen, ahol “sebesülési érmet” kaptak. A támadás kivizsgálásának eredményéről a tárca jövő hét közepére ígér tájékoztatót.

Az afgán misszió finanszírozásáról a honvédelmi miniszter annyit mondott, hogy 5,2 milliárd forint fedezetlen ígéretet hagyott rájuk az előző kormány.

– Független Hírügynökség  –