Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.25. 13:52

Alacsony felvételi ponthatárok a Nyíregyházi Főiskolán is?

<p>Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola ponthatárait olvasóink csütörtök este óta megtalálhatják oldalunkon.</p>

Megnéztük, milyen alsó és felső határt súroltak ezek a számadatok, valamint a korábban szerkesztőségünkben járt négy fiatal felvételizőt is megkérdeztük elért eredményeikről!

A Nyíregyházi Főiskola alapképzési ponthatárait nézegetve a közlekedésmérnök-légiközlekedési- hajózó szakirány államilag finanszírozott nappali tagozata vitte a pálmát (456 pont) idén, a minimum pedig, 160 pont volt. Felsőfokú szakképzések esetében 140 pont volt a határ, mesterképzés tanár-ének-zenetanár és tanár-pedagógiatanár szakon indul.

Bár a szerkesztőségünkben járt négy fiatalember közül egy sem választotta Nyíregyházát első helyen, nem bánták meg döntésüket, hiszen teljes sikert arattak. Reményeik legkedvezőbben valósultak meg.

Bodnár Zsolt plusz 11 pontnak köszönheti, hogy jövőbeni üzleti pályája elkezdődhet az elsőként megjelölt Budapesti Gazdasági Főiskolán. Szintén jelentkezett a Budapesti Műszaki Egyetemre, ahol véleménye szerint nagyon magasra tették a mércét, de egyáltalán nem szomorú, hogy statisztikailag nem sikerült felvételt nyernie.

Cserpák Miklós, Kiss Géza és Sallai Levente szerint a ponthátárok idén meglepően alacsonyra sikeredtek, - mindezt egy cseppet sem bánják persze – és gólyaként kezdhetik a szeptembert abban az intézményben, amit az első helyen jelöltek.

Sallai Levente azon lepődött meg, hogy az ELTE programtervező informatikus szakán 290 pont volt a határ, és az ő 462 pontjával magasan átlépte a kötelező szintet.

Így a jövő szakfordítója, jogásza, programtervező informatikusa és nemzetközi gazdálkodója  a csütörtöki napot sikerrel nyugtázta, ma pedig jöhet az ünneplés.

Négy sikertörténetről számolhattunk be, de hogy valóban meglepően alacsonyak voltak-e a ponthatárok az teljesen szubjektív.

Kapcsolódó cikkek:

-nita-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!