Friss hírek

2008.01.28. 14:53

Országgyűlési képviselők énekelnek ma a hajléktalanokért

<p>Hétfőn este hét órától jótékonysági koncertet ad a Szená-Torok vegyeskar a Megbékélés Háza Templomában Békásmegyeren. A belépés díjtalan, az önkéntes adományokat a szervezők a hajléktalanok megsegítésére fordítják.</p>

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség kérte fel a parlamenti képviselőkből álló vegyeskart, hogy lépjen föl az elesettek javára - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Iványi Tamás kórusvezető. Az esten egyházi művek, elsősorban magyar szerzők, így Kodály Zoltán, Szokolay Sándor, Halmos László kórusművei csendülnek fel. A közönség többek között meghallgathatja Gounod: C-dúr miséjét, egy-egy Handel, Purcell művet, valamint egy néger spirituálé is szerepel a műsoron.

A jótékonysági esten közreműködik Horváth Márton Levente orgonán, Miczinger Ilona zongorán és Tóth Álmos tubán.

A Szená-Torok vegyeskar 1996-ban alakult országgyűlési képviselőkből. A kórust Iványi Tamás vezeti, aki 1994 és 1996 között maga is SZDSZ-es parlamenti képviselő volt. A parlamenti kórusban régóta énekel a jelenleg európai parlamenti képviselőként tevékenykedő Kósáné Kovács Magda. A volt informatikai és hírközlési miniszter, Kovács Kálmán még tárcavezetőként is szakított időt szakított a fellépésekre, és ma is aktív kórustag. Továbbra is erősíti a vegyeskart Béki Gabriella és Szabados Tamás is. 2006 óta énekel a kórusban a KDNP-s Móring József Attila. A fideszes Gulyás Dénes operaénekes pedig szólóénekesként lép fel a politikusokból álló vegyeskarban.

Az csak hét órakor kezdődő koncertre a belépés ingyenes. A közönségét önkéntes adakozásra kérik majd föl a hajléktalanok javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!