Az együttérzés eleven virágai Debrecenben

Akt.:
Az együttérzés eleven virágai Debrecenben
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Több ezren vettek részt Debrecenben a Méltóság Futófesztiválon, ahol a jelenlévők az emberi méltóság tiszteletét és a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzésüket fejezték ki.

Sárgába öltözött iskolások népesítették be a Nagyerdei Stadion környékét csütörtök délután, csatlakozva ahhoz a futófesztiválhoz, melyet a 11 éve indított Méltóság Mezeje program hívott életre.

Korábban Nárcisz Futásként ismertük, idén már a Méltóság Futófesztivál nevet viseli a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kezdeményezése, mely ebben az évben egy különleges villámcsődülettel is kiegészült.

1-6Fotó: Derencsényi István

– Egy hatalmas szívet formálunk, melyet a gyógyíthatatlan betegeknek és a hozzátartozóiknak küldünk. Üzenjük nekik, hogy tartsanak ki, ha kell, üljenek egész nap a betegágy mellett, mert az elkísérés, az élet végi méltóság mindannyiunknak alanyi jogon jár. Az egymás iránti gondoskodás és figyelem része kell hogy legyen az életünknek – mondta a rendezvény kapcsán Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Idén a cívisvárosban csaknem 2500-an teljesítették az 1800 méteres távot a Méltóság Futófesztiválon, melynek célja a közös sportoláson túl az, hogy a gyerekek megtanulják: a győzelmet vagy éppen a vereséget nemcsak a sportpályán kell méltósággal viselni, hanem az élet minden területén.

KD