Az egyik lány buktatta le a Szlovákiában futtató borsodi párt

Akt.:
Gyivis lányokat futtatott Szlovákiában a borsodi pár – bekábítószerezték őket
Gyivis lányokat futtatott Szlovákiában a borsodi pár – bekábítószerezték őket
Novajidrány, Miskolc – Kiskorú gyivis lányokat kábítószeres cigarettával kényszerítettek prostitúcióra.


A Miskolci Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a párosnak, akikkel szemben kerítés bűntette, kóros szenvedélykeltés vétsége és gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt indult eljárás.

Elvették a bevételt

Mint írtuk, a Novajidrányban élő pár – H. Zs. és Ó. T. – tavaly tavasztól kezdve kiskorú – többségében gyermekotthonban élő – lányokat anyagi haszonszerzés céljából Szlovákiába szállították, ahol prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítették őket. Az ily módon megkeresett bevételt elvették tőlük, és felélték. A 18. életévüket be nem töltött lányokat úgy bírták rá a prostitúcióra, hogy több alkalommal pszichoaktív anyagot, herbált tartalmazó cigarettát adtak nekik. A bűncselekményekre úgy derült fény, hogy idén januárban az egyik tizenhatéves lány eltűnését gyámja bejelentette. A lányt a rendőrök másnap Kassa területén igazoltatták. Ekkor merült fel a gyanúja annak, hogy őt prostitúcióra kényszerítették, és személyi szabadságában korlátozzák.

Szökéstől tartva

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta, az előzetes letartóztatást a súlyosnak számító bűncselekmény miatti büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapította. A bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye, hogy a pár – szabadlábra kerülésük esetén – a kiskorú tanúkat vallomásuk megtételében befolyásolnák, megfélemlítenék, veszélyeztetnék a bizonyítást. Az élettársi kapcsolatban élő gyanúsítottak rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, a bűncselekményt is megélhetésük biztosítása érdekében követték el, így feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb bűncselekményt követnének el.

ÉM-SZB


Budapest, Miskolc, Novajidrány - A novajidrányi páros erőszakkal kényszerített prostitúcióra intézetben nevelt lányokat. A Készenléti Rendőrségi Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya eljárást indított H. Zs. és Ó. T. novajidrányi lakosok ellen, akik megalapozottan gyanúsíthatók...