Az egyik és a másik eljárás

Brnovic, Bajzát, Zámbó, Supic
Brnovic, Bajzát, Zámbó, Supic
Egyelőre elkerülte a szankciót a Győri ETO FC kontra DVTK ügyben az NB II-es fociklub.

A Magyar Labdarúgó Szövetségben, a fegyelmi bizottság ülésén kedden újra terítékre került a DVTK sportszervezet Győri ETO-val szembeni tartozásos ügye. Ezzel kapcsolatban a szövetség honlapján tegnap csupán ez a szöveg jelent meg: ,,Az FB a Diósgyőr ellen, a Győrtől kölcsön vett négy labdarúgó kölcsönadási díjával kapcsolatosan indított fegyelmi eljárást megszüntette”.


Előzmények

Az ügy előzménye, hogy 2010. április 13-án a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága úgy határozott, hogy mivel a DVTK nem rendezte határidőre, március 15-ig a Győri ETO-val szemben fennálló 100 ezer euró+ÁFA adósságát – ami akkor keletkezett, amikor az idén, a téli átigazolási időszakban Bajzát Pétert, Bojan Brnovicot, Zoran Supicot és Zámbó Bencét kölcsönbe vette (az első három játékost fél évre, utóbbit egy esztendőre) –, ezért 3 millió forintos pénzbüntetést szabtak ki a Diósgyőrre, és emellett megvonták a klub átigazolási jogát 2010. december 31-ig, ugyanakkor a büntetés végrehajtását május 11-ig felfüggesztették. Azonban a DVTK ezen határnapig sem fizette meg a teljes vételárat (információink szerint összesen 35 ezer eurót törlesztett eddig a DVTK, vagyis a tőketartozása – a 25 százalékos ÁFA befi zetését figyelembe véve – 90 ezer euró). A Győri ETO FC vezetőségének türelme két hete fogyott el, ekkor jelezték a Magyar Labdarúgó Szövetség felé, hogy a DVTK a május 11-i határidőig nem rendezte tartozását, és egyben kérték, hogy járjanak el a borsodi klubbal szemben.


Átigazolásból egyelőre kizárva

A kedden hozott döntésről szerettük volna megkérdezni Retteghy Istvánt, a fegyelmi bizottság elnökét, akit többszöri próbálkozásunk ellenére nem sikerült elérnünk.

Az Észak-Magyarország ugyanakkor úgy értesült, hogy csupán azt az eljárást szüntették meg a DVTK-val szemben, amelyet a Győr két héttel ezelőtti beadványa alapján indítottak, mert kiderült, hogy ez eljárás tárgya ugyanaz, amelyben egyszer már döntést hozott a fegyelmi bizottság, mégpedig április 13-án, ami azóta jogerőre emelkedett. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 3 millió forint büntetést be kell fizetnie az MLSZ kasszájába a Diósgyőrnek, és az átigazolásból is ki van zárva jelenleg a klub.

– Jogi képviselőnk volt jelen a fegyelmi bizottság tárgyalásán, aki telefonon tájékoztatott az ott történtekről, de mielőtt bármit is mondanék erről, előbb szeretnénk pontosan megismerni a bizottság írásba foglalt határozatát – válaszolta érdeklődésünkre Dudás Hunor, a DVTK-t működtető DFC Kft. ügyvezető igazgatója.

ÉM-BCS


Hat napot csúszik a DVTK tárgyalása

eszak | 2010.11.04 08:38
Nem került napirendre a Győri ETO FC kontra DVTK ügy az MLSZ fegyelmi bizottságának szerdai ülésén.

Továbbra is tartozik a DVTK

eszak | 2010.10.29 10:23
Még mindig befejezetlen a “történet” a Diósgyőr és a Győri ETO között.További hírek a boon-sportoldal kategóriából