Az egyik csapat 25-öt, a másik pedig 17-et kapott a megyei II. osztályban

Az Abaújszántó „padlóra” küldte a Hollóházát
Az Abaújszántó „padlóra” küldte a Hollóházát
Abaújszántó, Garadna, Hollóháza, Karcsa – Példátlan eredmények születtek a megyei II. osztályú labdarúgó-­bajnokság hét végi fordulójában.

A Keleti csoportban az Abaújszántó 25-0-ra verte a Hollóházát, a Karcsa pedig 17-0-ra lelépte a Garadnát. Ilyen és ehhez hasonló kiütések nagyon ritkán fordulnak elő a felnőtt találkozókon, s aligha állunk messze az igazságtól, ha leszögezzük: ezek a mérkőzések – különböző okok miatt – „gyötrelmesek” a nyerteseknek és a veszteseknek egyaránt.

Tízen voltak

– Sajnos eleve rossz előjelekkel indultunk Abaújszántóra – mondta Kiss László, a Hollóháza edzője. – Mert kevés játékosunk van, ráadásul az ifik krónikus létszámhiánnyal küzdenek, ezért még mi, nagyok adtunk labdarúgókat felülről lefelé… Aztán hiányzóink is voltak, néhányan ugyanis „elfelejtettek” velünk tartani. Szóval erősen tartalékosan léptünk a gyepre, csapatunkban olyanok is pályára léptek, akik már korábban befejezték pályafutásukat, de még rendelkeznek érvényes igazolással. Tízen vonultunk ki, kapunkat az ifik hálóőre – aki egykor mezőnyjátékosként kezdte – védte. Már a 90 perc előtt megbeszéltük, hogy mindegy, mennyit kapunk, akkor is becsülettel lejátsszuk a találkozót. A lefújás után nagyon kellemetlen volt levonulni, némi gyógyírt jelentett, hogy a nézők nem csúfoltak minket. Nem tudom, hogy mi lesz a jövő héten és utána: jómagam még megcsinálom ezt a három találkozót, de utána felállok a kispadról, ezt már eldöntöttem.

Még minden lehet

A sereghajtó Garadna csúnyán elhasalt a bajnokjelölt Karcsa vendégeként. A történtekről így beszélt Berencsi László, a „megalázott” gárda edzője:

– A 9. percben egy kiállítás miatt tíz emberre fogyatkoztunk, a Karcsa ellen ez számunkra óriási érvágást jelentett. A szünetre már 0-7-tel mentünk az öltözőbe, három 11-est is kaptak a hazaiak, akik mindegyiket értékesítették. A holtidőben kényszerű cserét hajtottunk végre, beküldtük azt az egy játékosunkat, aki a rendelkezésünkre állt. Végül ellenállás nélkül adtuk meg magunkat, motiválatlanok voltunk. Az öltözőben a 17-0-ra mély csend volt a válasz, lehajtottuk a fejünket, mást nem tehettünk. Az év elején 12-t kaptunk a Hidasnémetitől, most még többet a Karcsától. A folyamatos sikertelenség következtében hitehagyottá váltunk, pedig a csapat minden tagjára jellemző az igyekezet és az akarás. A Keleti csoport csak tizenöt tagú, innen elvileg nincs kieső, de az MLSZ megyei igazgatóságáról kaptunk egy körlevelet, melyből kiderült, hogy mégsem érezhetjük magunkat biztonságban. A 18 pontos Hollóháza, az egyaránt 16-os Mezőzombor és Telkibánya, valamint a 15-tel rendelkező saját csapatunk közül kerül majd ki az utolsó, vagyis még minden lehetséges. Nem adjuk fel, igyekezni fogunk, bár nagyon nehéz meccseink vannak hátra.

A hogyan továbbról

Sajti Viktortól azt kérdeztük, hogy az óriási arányú különbségek következtében felmerülhet-e a megyei hátország átszervezése, mire az MLSZ megyei igazgatóságának igazgatója így válaszolt:

– Abban van igazság, hogy a megyei II. osztály kissé felhígult, és a bajnokság vége felé nagyon nagy különbségek vannak a tabella elején és végén lévő csapatok között. Az tagadhatatlan, hogy a megyei III. osztálynak is jót tenne a frissítés, de egyelőre nem gondolkozunk a változtatásban. A létszámhiányos kiállások a pontvadászat vége felé gyakrabban fordulnak elő: ennek is több oka van, és nem feltétlenül egy-egy csapat keretének gyengeségében kell keresni az okokat. A 2015/2016. évi versenykiírás egyébként már tavaly nyártól tartalmazza a feljutás-kiesés rendszerét, így ezen most nem tudunk változtatni, ehhez ugyanis a klubok száz százalékának jóváhagyására lenne szükség. Ez a kiesők miatt természetesen nem valósulhat meg. A megoldás az lehetne, ha a jövő évi, azaz a 2016/2017-es versenykiírásban meghatároznánk a szűkítést, ez azonban még nem került szóba.

– Kolodzey Tamás –
hirdetés


hirdet�s