Az egyetem jó híre hozta ide az uniós biztost

Navracsics Tibor, Kriza Ákos és Torma András
Navracsics Tibor, Kriza Ákos és Torma András - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A város és az egyetem vezetőivel tárgyalt pénteken Miskolcon Navracsics Tibor.

„Azért jöttem Miskolcra, mert az egyetemnek nemcsak a szűkebb értelemben vett felsőoktatásban van híre Magyarországon, hanem abban is, hogy nagyon jó kapcsolatokat épített ki – profiljából is adódóan – a gazdaság szereplőivel – jelentette ki a Miskolci Egyetem és a város vezetőivel folytatott zárt körű megbeszélését követően Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős európai biztos, aki a jelenleg is tartó európai felsőoktatási stratégia felülvizsgálata egyik fontos elemeként magyar egyetemi városokat látogat körbe, hogy megismerje az adott egyetem szerepét a város és a régió gazdasági növekedésében.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Az uniós biztos felidézte, hogy Miskolcra az utóbbi években számos beruházás érkezett és ez a városban élőkön túl az egyetem számára is óriási lehetőséget teremt arra, hogy a tudást és a gazdasági versenyképességet összehozva egy magasabb gazdasági növekedési ütem kialakulásához járuljon hozzá. Navracsics Tibor kiemelte, hogy a több szempontból is hátrányosnak minősített régiónk gazdasági kitörés előtt áll.

Társadalmi szerepben

Navracsics Tibor elmondta, hogy az egyetemek gazdasági szerepvállalása mellett legalább ennyire fontosnak tartja a társadalmi funkcióját. „Az egyetemeknek ugyanis nem csupán jó szakembereket, hanem jó polgárokat is kell képezniük.”

– ÉM-SZB –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .