Az Egyesült Államokból lőhetik a magyarok nyilait?

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumához fordult nemrég a magát “Magyarok Nyilai”-nak nevező állítólagos szervezet ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség. A magyar hatóság a különböző terrorcselekményeket – például a Szilvássy György nyaralója elleni robbantás, vagy Csintalan Sándor megverése – is vállaló szervezet nevében feladott elektronikus levelek után nyomoz.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a Magyarok Nyilai ügyében 2008 elején kezdett nyomozni a Központi Nyomozó Főügyészség, miután február 8-ra virradó éjszaka öt szocialista képviselő ingatlanjára dobtak molotov-koktélt, vagy próbálták felgyújtani. A támadásokat, csakúgy, mint Csintalan Sándor, a HírTV műsorvezetőjének megverését a Magyarok Nyilai vállalták magukra. Később a XIII. kerületi jegyiroda felgyújtásakor is jelentkeztek. Egyelőre nem derült ki, hogy létezik-e egyáltalán a szervezet. A rendőrség a Csintalan Sándor megverői ügyét fel is függesztette, mivel nem lett meg a tettes. A nyomozó ügyészség ettől függetlenül tovább vizsgálódik, a Magyarok Nyilai ugyanis időről-időre e-mailekben jelentkezik, amiket általában a média szereplőinek küldenek el.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Ügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy nemrég az Egyesült Államok igazságügyi tárcájához fordultak, jogsegély egyezmény keretében. Azoknak az e-maileknek az útjára, eredetére kíváncsiak, melyekben a Magyarok Nyilai jelt adtak magukról. Ez egyébként egy megismételt kérés, korábban már fordultak az amerikai tárcához, de nemrég újabb információkkal kiegészített kérést intéztek hozzájuk, ennek részleteiről azonban egyelőre nem számolhatott be a vezető ügyész.

A Független Hírügynökség információi szerint az állítólagos szervezetnek a Szilvássy György titkosszolgálati miniszter nyaralóját ért támadásban vállalt szerepéről lehet szó.Sporthírek