Az egészségügyi tárca is vizsgálja a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumát

Vizsgálatot rendelt el hétfőn az Egészségügyi Minisztérium a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában – olvasható a tárca hétfői közleményében. Arra keresik a választ, hogy az intézmény a diagnosztikai szolgáltatásokért jogosan kér-e térítési díjat a betegektől, illetve betartják-e a vonatkozó törvény előírásait. A vizsgálattal az Egészségbiztosítási Felügyeletet és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt bízta meg a tárca.

A minisztérium közleményében hangsúlyozzák, hogy a beutalóval érkező betegeket az intézmény köteles ingyen ellátni és a vizsgálatokat elvégezni. Ha az intézmény közfinanszírozott szolgáltatáson túl is végez magánszolgáltatást, azt elkülönítve kell tennie. A közfinanszírozott szolgáltatáson belül pénzért a várólistán senki sem kerülhet előrébb – zárul a szaktárca hétfői közleménye.

A Magyar Nemzet hétfőn írt arról, hogy a Kaposvári Egyetem rektora vizsgálatot rendelt el a város egészségügyi centrumának vezetője ellen. A lap értesülései szerint a kórházban hónapokat kell várni egy-egy MR vagy CT-vizsgálatra, pedig az intézménynél nincs is hivatalos várólista. Akik nem akarnak, vagy egészségi állapotuk miatt nem tudnak várni a vizsgálatra, azok az eredeti ár két-háromszorosáért vehetik igénybe az egészségügyi centrum gépeit.