Az egészséges életmódért Edelényben is

Akt.:
Alapkőletétel
Alapkőletétel
Edelény – Elhelyezték pénteken az edelényi tanuszoda alapkövét.

A létesítmény a város számos, egyéb lehetőséget biztosító sport- és szabadidőközpontjának a területén kapott helyet.

„A kormány számára prioritás a jövő nemzedékek egészséges fejlődésének a támogatása” – mondta beszédében dr. Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

A program keretében 24 tanuszoda épül országszerte, ezek egyike az edelényi. A létesítmény elsősorban az oktatást, a gyermekek úszáslehetőségét fogja szolgálni, de tanítási időn kívül a város felnőtt lakossága is igénybe veheti, nyáron pedig strandként fog üzemelni.

Dr. Demeter Zoltán ország­gyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a tudás átadása és a fiatal nemzedék lelki gondozása mellett fontos a test fejlesztése, az egészséges életmódra nevelés is.

Molnár Oszkár polgármester hangsúlyozta: a sport- és szabadidőközpontban mindenféle labdajátékot, az atlétika különböző nemeit űzhetik az edelényiek, van már szabadtéri fitneszpark is, várhatóan a jövő év elejétől pedig az uszoda is működni fog. Hamarosan benyújtják azt a határokon átnyúló pályázatot is, amelynek keretében lovarda épül majd.

Az alapkőben dr. Boros Anita, dr. Demeter Zoltán és Molnár Oszkár helyezte el a beruházás dokumentumai mellett lapunk pénteki számát rejtő időkapszulát.

– ÉM –