Az Egészségbiztosítási Felügyelet is vizsgálódik a Jahn Ferenc Kórházban

Hivatalból eljárást indított az Egészségbiztosítási Felügyelet szerdán annak a kismamának ügyében, aki ikreivel elvetélt, majd ezt követően a méhét is eltávolították a fővárosi Jahn Ferenc Kórházban. A felügyelet azt vizsgálja, történt-e szabálytalanság a nő ellátása közben. Az intézmény egyelőre nem reagált az üggyel kapcsolatban.

A szerdai Napi Ász cikke szerint egy ikrekkel terhes kismama bakteriális fertőzését nem kezelték ki a Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórházban, ezért később enyhe vérzéssel került ismét az intézménybe. Ekkor tudta és beleegyezése nélkül fájáserősítő infúzióra kötötték, így elvetélt. Ezután egészségügyi kaparásra vitték, és mint kiderült, altatásban az egész méhét kivették. A beavatkozást a kórházban semmivel sem indokolták. Az asszony mindenképpen perelni akar. A műhiba-pert azonban egy ÁNTSZ-vizsgálat előzi meg – olvasható a lapban.

Az eset kapcsán az Egészségbiztosítási Felügyelet hivatalból eljárást indított szerdán – tudta meg a Független Hírügynökség. Az ügy kivizsgálása több hétig eltarthat.

A Független Hírügynökség tájékoztatást kért az esetről a Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórháztól is, ám visszajelzést szerda délutánig nem kapott.