Az Egészségbiztosítási Felügyelet is vizsgálni kezdte az abortuszon átesett nő ügyét

Az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) is vizsgálatot indított szerdán az abortuszon átesett fővárosi nő ügyében, aki azt állítja: az orvos nem vette észre ikerterhességét és csak az egyik magzatot távolította el. Az asszony feljelentést tett a IV. kerületi rendőrségen, amely foglalkozás közben elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.

Bár az asszony a felügyeleten nem tett bejelentést, saját hatáskőrben az EBF is vizsgálatot kezdeményezett és felvette a nyomozást végző rendőrkapitánysággal a kapcsolatot – mondta a Független Hírügynökségnek Kiss Gábor, a felügyelet satóreferense.

A budapesti, 24 éves nő elmondása szerint a múlt heti aburtusz után másnap lakásán vetélte el a másik magzatát, amelyet visszavitt a műtétet végző kórházba, az Állami Egészségügyi Központba (ÁEK).

A kórház szerint azonban nem volt szó ikerterhességről, a műtét után egy visszahagyott szövetrész távozott az anyából. Az RTL Klub Híradójának kedden Török Miklós, az ÁEK osztályvezető főorvosa elmondta: az anya aláírta egy papírt, amelyben tudomásul vette, hogy a műtét után akár ilyen következmények is előfordulhatnak.