Az egészségügyi dolgozóknak mindössze 40-60 százaléka mos rendesen kezet

Az egészségügyi dolgozóknak mindössze 40-60 százaléka mos rendesen kezet, holott köztudott, hogy az egészségügyi ellátásban a fertőzések jelentős része az ő kezükről kerül át az egyik páciensről a másikra.

Idén az Egészségügyi Világszervezet felhívására már másodszor tartották meg szerdán a Kézhigiénés Világnapot, amelynek legfőbb célja felhívni a figyelmet arra, hogy a kézmosás a fertőzések megelőzésének legegyszerűbb módja.


A világnap alkalmából az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központja szakmai konferenciát rendezett szerdán a kézhigiéne fejlesztéséről. A konferencián szó volt a többi között arról, hogy a fertőzések nemcsak a kórházakban, szakrendelőkben, hanem a szociális intézményekben is kialakulhatnak, így fontos, hogy a kézmosási, kézfertőtlenítési módszereket az ott dolgozók is ismerjék és alkalmazzák.

A konferenciával egyidőben aszfaltrajzversenyt is szerveztek IX. kerületi óvodásoknak. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet: minél előbb már kisgyermek korban meg kell tanítani a helyes kézmosást.
– Független Hírügynökség –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s