Az egész világ kíváncsian tekint a strandlopás elleni magyar ötletre

Akt.:
Teljesen biztonságos a Beachegg
Teljesen biztonságos a Beachegg
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Bemutatása óta fokozott érdeklődés övezi a Beachegg névre keresztelt, strandlopás elleni magyar találmányt.

A trendi, tojás formájú, csúcstechnológiával működő Beachegg névre keresztelt mobil széf már viet­nami, izraeli, dubaji partnerek figyelmét is felkeltette. Most pedig éppen a hannoveri CeBITen képviseli hazánkat és tör még nagyobb nemzetközi babérokra.

Vegyél vagy bérelj!

Mindannyian ismerjük azt a kellemetlen érzést, amikor strandoláskor azon kell aggódnunk, hogy nehogy ellopják a parton hagyott értékeinket. Úszás előtt általában törülközővel szoktuk eltakarni a vagyonunkat, abban bízva, hogy megvéd a tolvajoktól. Esetleg kijelölünk egy őrszemet a társaságból és felváltva megyünk fürdőzni. Mindezt azért, mert ingázni az értékmegőrző, a büfé és a fagyizó között éppolyan kényelmetlen, mint otthon hagyni a számunkra fontos tárgyakat.

A magyar startup erre a problémára kínál hightech megoldást, egy IoT (internet of things), vagyis egy internethez csatlakozott, designtárgy formájában.

A Beachegg működését leginkább a használatán keresztül könnyű megérteni. Az alkotók tervei szerint a legfontosabb partnereik strand- és hotelüzemeltető vállalatok lesznek, akiktől kiegészítő biztonsági szolgáltatásként bérelhetünk egy tojásszéfet, körülbelül egy sör áráért. A tojás bérlésekor a recepciós lefotóz minket és feltölti az adatainkat a Beachegg alkalmazás felületére. A dizájnszéf mellé kapunk egy vízálló karkötőt, aminek segítségével egy érintéssel nyithatjuk és zárhatjuk a Beachegget. Ha a karkötőt hosszabban tartjuk a zárhoz, a tojás beriaszt, így amint egy illetéktelen személy próbálja meg a helyéről elmozdítani a széfünket, a szálloda által delegált őr a Beachegg alkalmazás segítségével azonnal tetten érheti.

Háttérben a csúcstechnológia?

A tojásba mozgásérzékelő szenzorok, egy a mobiltelefonokból ismert SIM-kártya és egy GPS-vevő kerültek. A riasztott állapotban lévő tárgy a SIM-kártya segítségével lokációs adatokat küld a szervernek. Ha a tojást megmozdítják, a szenzorok ezt érzékelik, a riasztórendszer sípolni kezd és jelzést küld az alkalmazásnak, hogy baj van. A GPS-vevő a műholdak alapján meghatározza a Beachegg koordinátáit és elküldi a pontos lokációt a szervernek, ami kommunikál a Beachegg applikációval. Riasztás esetén a szálloda biztonsági őrének telefonja megmutatja a tojás pontos pozícióját, valamint folyamatosan tárolja is azt, így lopás esetén pontosan visszakövethető, hogy merre haladt, és hol van az utolsó ismert tartózkodási helye. A Beachegg applikációban természetesen több tojás egyidejű megfigyelésére van lehetőség.

Ha saját Beacheggünk van, akkor a biztonsági őr helyett mi magunk kapunk a telefonunkra értesítést arról, ha a tojásunkat valaki elmozdította a helyéről. Nem probléma az sem, ha mobilunkat is gondosan a tojásba zártuk, mert ilyenkor a karkötőnk figyelmeztet a lopásveszélyre.

Kommunikálnak egymással

A karkötő és a tojás Blue­tooth-on kommunikál egymással, aminek a hatótávja körülbelül 250 méter. Ha ezen belül történik valami a tojással, akkor a karkötőnk rezegni kezd. Ha ezen kívül voltunk, és a riasztó beindulására sem figyeltünk fel, a tolvaj pedig annyira elszánt, hogy képes volt elrohanni egy sípoló tojással, akkor sincs minden veszve: a Beachegg applikáció segítségével bármely telefonról megnézhetjük, hogy éppen hol van és merre tart a Beacheggünk. Ezekkel az információkkal a rendőrség dolgát is megkönnyíthetjük.

ÉM


A mobilitás és a szépség

A strandlopások kivédésére mind ez idáig csak fixen rögzített, kényelmetlenül használható és design szempontjából otromba megoldások születtek. A Beachegg esetében egyaránt szempont a mobilitás és a szépség, a termék tervezői kényelmes és örömteli használatra törekedtek azért, hogy a nyaralásunk valóban biztonságos és zavartalan pihenést jelentsen.


Magyar startup ment meg a strandlopásoktól

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A dizájnszéfet egy vízálló karkötő segítségével nyithatjuk és zárhatjuk.
hirdetés


hirdet�s