Sport

2015.04.18. 17:17

DVTK vs. Videoton - A betonbiztos éllovas jön

Miskolc - Újabb DVTK bajnoki: a listavezető ellen szakadhatna meg a piros-fehérek 2015-ös bajnoki nyeretlensége.

Miskolc - Újabb DVTK bajnoki: a listavezető ellen szakadhatna meg a piros-fehérek 2015-ös bajnoki nyeretlensége.A labdarúgó NB I 24. fordulójában, vasárnap 14 órától, a Diósgyőri stadionban DVTK – Videoton FC meccset rendeznek. A két csapat idei bajnoki eredménysora merőben eltérő, amíg a fehérvári együttes az eddigi hat meccséből csak kettőn vesztett pontokat, amikor a Győr és a Puskás Akadémia vendégeként játszott döntetlent, addig a Diósgyőr az idén még nyeretlen, három vereség mellett három döntetlen a piros-fehérek mérlege. Emiatt nagyra nyílt az olló a két együttes között, a tavalyi év végi dobogósok közül a Videoton betonbiztosan őrzi vezető helyét a bajnoki tabellán, a Diósgyőr pedig a harmadikról a hetedik helyre csúszott vissza, és tavalyi év végi 12 pontról 23 egységre nőtt a csapatok közötti különbség. Az előző fordulóban kétpontos volt a növekmény, amikor a pályaválasztó Videoton 7-0-ra nyert a Haladás ellen, miközben a Diósgyőr a Honvéd otthonában játszott 1-1-et.

– Volt egy kis fejlődés a játékban a Honvéd ellen, uraltuk a meccset, nálunk volt többet a labda, az első félidőben szinte végig, leszámítva tíz percet, úgyhogy megérdemeltük az egy pontot, egy picit talán több is lehetett volna – mondta Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője a legutóbbi meccsről, majd az aktuálisról így nyilatkozott: – Vasárnap teljesen más lesz, szerintem a legjobb meccset fogjuk játszani. Fejben helyre raktuk, amit kell, az összes nem fontos dolgot félretettük, koncentrálunk a saját feladatunkra. A fiúk jól dolgoztak, egyszer már csak ki kell jönnie ennek, lehet, hogy éppen a legjobb csapat ellen. A Videoton megérdemelten áll az első helyen, stabil játékra képesek hétről hétre, gratulálok nekik ehhez. Az eredménnyel kapcsolatban ígérgetni nem szeretnék, az komolytalan lenne. Legyen ez egy jó meccs, szolgáljuk ki a közönséget, mindent tegyünk meg annak érdekében, hogy pozitív legyen az eredmény, de ha ez nem jön össze, akkor sem fogunk sírni.


[poll id="905"]


A szakvezető azzal kapcsolatban is kapott kérdést a meccset megelőző sajtótájékoztatón, hogy – a Debrecen elleni mérkőzés után – ez lesz az idei második olyan bajnoki, amelyen nem a DVTK az esélyes.

– Különleges mérkőzések voltak az eddigiek, pont akkor voltak lendületben az ellenfeleink, amikor velünk találkoztak, a Pécs, a Paks, vagy a tavaszi első meccsen a Haladás, akik akkor nagyon bizonyítani akarták, hogy jól sikerült a téli felkészülésük. A Debrecen volt eddig az egyetlen olyan ellenfél, amely jött ránk, de partiban voltunk ellenük is – mondta Sivic Tomislav, majd hozzátette: – Mivel sokat betettünk a bankba, valami visszajárna már nekünk.

A DVTK keretéből Husic nem edzett ezen a héten sérülés miatt, Rados nincs a csapattal, bokaszalag-szakadását gyógykezeli, Kovács G. ezen a héten edzett először a társakkal, de bemutatkozására aligha kerül sor ebben a fordulóban.

Az első 90 perc után

A péntek kora délutáni sajtótájékoztatón jelen volt Bognár István is, aki az idei hat bajnoki közül a Honvéd ellenin volt először kezdő, és végig is játszotta a meccset.

– Volt fejlődés a Honvéd ellen, de a ziccert be kellett volna rúgnom. Volt egy kis rövidzárlat is, de az első félidőben jól játszottunk, és mondhatni reális a döntetlen, talán egy picit mi közelebb álltunk a győzelemhez – mondta a középpályás az előző fordulóról, a mostaniról pedig így nyilatkozott: – Az első helyezett jön ide, felszabadultan kell futballozni ellenük, akkor jól jöhetünk ki a meccsből. Nem érzem úgy, hogy nyomás lenne rajtunk a tavaszi szereplésünk miatt, és ha élvezzük a futballt, biztos jó meccs lesz, és pozitív lesz a számunkra.

Arra a felvetésünkre, hogy akik játékosként a mecc­s előtti sajtótájékoztatóra meghívást kapnak, azoknak egyenes útjuk van a kezdőcsapatba, és hogy minek köszönheti ezt Bognár István, az érintett így válaszolt:

– A sajtótájékoztató azért nem garancia a kezdőcsapatba kerülésre… Az edzéseken igyekszem a maximumot nyújtani, eddig is ezt tettem, és ha a mester úgy látta, hogy jól játszottam a Honvéd ellen, annak örülök, de annál azért többet is tudok, és szeretnék minél jobb meccseket játszani. Bízom benne, hogy a múlt hét csak a kezdet volt, ha újra lehetőséget kapok, próbálok élni vele.


Meccsváró

William Alves: – Nehéz mérkőzés lesz, jobb csapat a Videoton, mint mi, de minden meccs külön kategória. Nekünk a saját játékunkat kell játszani, a maximumot hozni, ezzel tudunk elérni pozitív eredményt.


A DVTK várható kezdőcsapata:

Antal – Okuka, Alves, Szalai, Németh M. – Egerszegi, Koman – Marjanovic, Bognár, Bacsa – Griffiths.


A közelmúlt

A két együttes az elmúlt időszakban, amióta Sivic Tomislav irányítja a DVTK-t parázs, szoros meccseket játszott egymás ellen, hiszen az előző évadban a bajnokságban két döntetlen (2-2, 1-1) mellett a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében kiverték a Videotont (0-0, 1-0), és a Diósgyőrben megrendezett Ligakupa döntőben is jobbnak bizonyultak (2-1). A 2014/15-ös évadban lejátszott eddigi két meccsen mindkétszer a fehérváriak győztek 2-1-re, a Fejér megyei bajnokin, és a szintén ugyanott megrendezett, csupán egy meccses Magyar Kupa nyolcaddöntőben is.


A tabella:

A Dunaújvárostól 1 pont levonva.


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I góllövőlistája (2014/2015). tovább »

Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának eredményei és programja: tovább »

Miskolc - A vasárnapi Diósgyőr-Videoton mérkőzés előtt adománygyűjtést szerveznek a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok az ukrajnai háborús események miatti gazdasági krízisbe került kárpátaljai magyarok részére. tovább »

Miskolc - 2017 nyarára lehet kész a stadion, ha minden úgy megy, ahogy manapság látszik. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!