Az egész falu megebédelt Szentistvánbaksán

Kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat
Kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat - © Fotó: Mezővári Attila
Szentistvánbaksa – Fergeteges falunap volt Szentistvánbaksán Szent István királyunk ünnepén.

Szentistvánbaksán államalapításunkra való ünnepi megemlékezéssel egybekötött falunapot tartottak a helyi önkormányzat szervezésében augusztus 22-én. Az ünnepi program a Szent István téren kezdődött, ahol Babos Orsolya műsorvezető programismertetője után Szent István szobra előtt ünnepi beszédet mondott Rontó István polgármester. Az ünnepi műsorban közreműködött a Szivárvány Női Kórus. Az önkormányzat nevében Szent István király szobránál koszorút helyezett el Rontó Istvánné és Illési Ferencné önkormányzati képviselő.

Zene és tánc

A megemlékezés után az ünneplők gyalogosan vonultak a község Faluházába: az épület bejárata előtti téren Gazsiné Vízi Éva református lelkész megáldotta, majd Rontó István polgármester felvágta az új kenyeret, mellyel az ünneplőket is megkínálták. A Faluházban terített asztal várta a vendégeket, ahol az önkormányzat ünnepi ebéddel látta vendégül a falu lakosságát.

Az ebéd után a játszótéren finomabbnál-finomabb ízesítésű fagyikból ehettek az ünneplők, melynek adagolásába a polgármester is besegített. A kicsik arcfestéssel, a nagyobbak trambulinon ugrándozva szórakoztak, míg az idősebbeknek folyamatos büfé állt rendelkezésre, a nagyszínpadon pedig hangulatos kulturális programokkal szórakoztatták a vendégeket.

Elsőként a tehetséges „Kiscsillagok” ismert slágereket adtak elő, majd Újvári Marika operett- és nótaénekes teremtett vidám hangulatot a közönség körében. Ezt követően Jordán Adrienn fiatal musicalénekes bűvölte el a közönséget csodálatos hangjával. A falunapi rendezvény záróprogramjaként Bencsik Tommy és táncos kislányai mulatós dalokkal szórakoztatták a falu lakosságát.

ÉM-JLI
hirdetés
hirdet�s