Az egész április a versek és költők körül forog

Akt.:
Miskolc – A költészet napja alkalmából színes rendezvényekkel készül a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

A hagyományosan József Attila születésnapján, április 11-én, délelőtt 11 órakor tartandó lillafüredi koszorúzás előtt és után játékkal versenghetnek, kortárs költőkkel verselhetnek a költészet kedvelői. Az Óda-táblánál az ünnepi beszédet idén Finta Éva költő mondja, az Ódát pedig Balázs István előadóművésztől hallhatjuk.

Még a lillafüredi ünnepség előtt, április 7-én bemutatják a Gömörország Egyesület által kiadott, miskolci előadók által készített, miskolci költők verseit tartalmazó CD-t. A lemez igazi miskolci érték. A városban élő, ide kötődő kortárs költők, Cseh Károly, Csorba Piroska, Fecske Csaba, Kühne Katalin, Némethi Lajos, Suhaj Ildikó, Szabó-Bogár Imre verseiből válogat.

A költészet napi programok sorában köszönti a város a Kossuth-díjas Serfőző Simont április 13-án. A Múzsák Kertje Alapítvány, a könyvtár és a színház közös rendezvénye a Játékszínben várja az érdeklődőket. Belépők a rakoczi@rfmlib.hu e-mail címen igényelhetők.

De az egész április a versek körül forog. Játékot hirdet a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár közösségi oldalán. „Ha megérintett… – most add tovább! Megszólított… – most mondd tovább! Elgondolkodtatott – most gondold tovább!” szlogennel. Teljes program a könyvtár honlapján.

ÉM
hirdetés
hirdet�s