Nagyvilág

2010.05.29. 10:05

Újabb földrengés a kínai Csinghaj tartományban

<p>A Richter-skála szerinti 5,4-es erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint szombat délelőtt a kínai Csinghaj tartományt - közölte az amerikai földtani intézet. Az ország északnyugati részén fekvő térségben egy hónappal korábban volt erős földmozgás, amely több mint kétezer ember életét követelte.</p>

A délelőtt fél tizenegy körül kipattant földrengés epicentruma 376 kilométerre délre volt Golmud városától. A Tibettel határos, magashegyi térség viszonylag gyéren lakott, így esetleges áldozatokról és sebesültekről egyelőre nem érkeztek információk. Az ötven kilométeres mélységben kipattant rengés erejét a kínai szeizmológiai iroda 5,7-esre tette.

Április 14-én a Richter-skála szerinti 6,9-es erősségű földrengés rázta meg Csinghaj tartományt. A katasztrófának több mint 2100 áldozata volt, és 12 ezernél is többen sebesültek meg. A természeti csapás miatt több tízezer ember vált hajléktalanná Csinghaj tartományban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!