Az edelényi térség élni akar

Tavaly Nyékládházát is elverte a jég és az eső. A helyi képviselőtestület akkor kellő önmérsékletet tanúsítva lemondta a Tónap-ként hirdetett össznépi eseményt. Ebben az évben Edelény lakosságának mi adhat okot a szertelen mulatozásra? – kérdezi egy olvasónk.

Lehet, hogy most nem kellene a település pénzét herdálni?- kérdezi Mezei István.
A választ Baranyi Ferenctől (Edelény, polgármesteri kabinet) kaptuk:
– Tisztelt Szerkesztőség, Levélíró! A július elején Edelény belvárosi részét ért ítéletidő miatti védekezési és helyreállítási költségek megtérítése érdekében valóban a vis maior-alaphoz fordult a képviselő-testület, ahogyan más települések is. Ugyanezt fogják tenni az augusztus közepén a finkei városrészt sújtotta károk felmérése után is. Augusztus 20-án és 21-én viszont – immár ötödik alkalommal – a Molnár Oszkár országgyűlési képviselő által életre hívott Patrióta Alapítvány, azaz nem az önkormányzat rendezte a Kastélykerti Napokat.

A település pénzét tehát senki sem herdálta. Legfőképpen nem az a sok ezer edelényi és máshonnan érkezett, aki ott volt és jól érezte magát a rendezvény szlogenjének a szellemében: „A térség, amely élni akar…”